• Mladý marketér.....

      Mladý marketér.....

      Láka ťa svet marketingu? Vidíš sa ako budúci social media manažér, stratég, copywriter, či napríklad grafik? Zapoj sa do súťaže Mladý marketér a skús si zmerať silu tvojich marketingových skills s ostatnými žiakmi z celého Slovenska. Okrem hodnotných cien a nových priateľstiev získaš aj cenný feedback od odborníkov. Poď si vyskúšať, aké je to pracovať na marketingovom zadaní. Témou tohto ročníka je online reklama. 

      Registrovať sa môžeš do 03. 03. 2024 na tomto linku: https://forms.gle/LHozCSHQTYdoT2CJA

       Tak čo? Budeš to ty, kto bude hrdo nosiť titul Mladý marketér 2024?

       

    • Deň otvorených dverí opäť nesklamal......

        Deň otvorených dverí opäť nesklamal......

      Deň otvorených dverí sa uskutočňuje odkedy existuje naša škola. Je to možnosť, aby žiaci základných škôl mali aj praktický prehľad o tom, ako škola funguje. Po minuloročných skúsenostiach si naši učitelia a študenti pripravili aj  tento rok pre deviatakov plnohodnotné a atraktívne ukážky a prezentácie. Deviataci si prešli všetky učebne a triedy a mali možnosť vidieť presne to, čo sa za celé štyri roky na našej škole môžu naučiť.

      Na DOD - 16. februára 2024 prišlo  45 žiakov 9. ročníka, niektorí boli aj v sprievode rodičov. Najviac ich zaujali chemické, biologické, fyzikálne pokusy a programovanie. V spleti aktivít sa nestratili ani cudzie jazyky, geografia, informatika a dejepis so svojimi prezentáciami. Nesklamal ani internetový časopis „Macejko“ a študentská rada, ktorej členovia informovali o aktivitách, ktoré organizujú pre našich študentov. Jedným slovom tento deň sa vydaril a všetci sme si ho užili a už teraz sa tešíme na budúci rok. 

      Ďakujeme, všetkým učiteľom a študentom za pomoc a zorganizovanie tejto akcie.

      Pre deviatakov je veľmi ťažká a dôležitá správna voľba strednej školy a my všetci veríme, že naša škola sa deviatakom natoľko zapáčila, že sa od budúceho roka stanú jej súčasťou.

       

    • Valentínska pošta.....

      Valentínska pošta.....
    • Lyžiarsky kurz

      Lyžiarsky  kurz

      „Keď nevyskúšaš, tak nevieš“  - heslo nášho lyžiarskeho kurzu.

      V dňoch 05. – 09. februára 2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik, ktorého sa zúčastnili žiaci 2.  a  3. ročníka našej školy. Lyžiarsky výcvik sa uskutočnil v lyžiarskom stredisku Zuberec – Janovky  s náročnými lyžiarskymi podmienkami a nevyspytateľným počasím. Žiaci si okrem lyžiarskych vedomostí a zručnosti odniesli domov aj množstvo skvelých zážitkov. Okrem lyžiarskeho výcviku mohli upevňovať a utužovať medziročníkové vzťahy a vo voľnom čase sa venovať spoločným aktivitám, ktoré sa organizovali v spolupráci s vyučujúcimi. Keďže v tomto lyžiarskom stredisku bolo niekoľko ďalších ZŠ a SŠ, tak  si mohli  na svahu porovnať svoje lyžiarske schopnosti  s ostatnými a zároveň nadviazať nové priateľstvá.Týždeň ubehol ako voda, lyžiari sa zdokonalili v lyžovaní, nelyžiari sa naučili lyžovať. Z lyžiarskeho výcviku  si všetci odniesli nové poznatky, skúsenosti a nezabudnuteľné zážitky.

      .  Pevne veríme, že všetci zúčastnení sa budú lyžovaniu venovať aj naďalej, a že ich záujem o lyžovanie neskončí týmto výcvikom. 

      Na záver by sme chceli vyzdvihnúť ubytovanie a kvalitné stravovanie v ubytovni Pod Grapou a poďakovať CVČ KNT za zabezpečenie dopravy.

      A my môžeme spokojne skonštatovať, že sme vyskúšali a vieme. Ďakujeme!

       

    • NEVIEŠ KAM PO ZŠ ? Rozhodni sa pre nás! Sme správna voľba!

      NEVIEŠ KAM  PO ZŠ ?  Rozhodni sa pre nás!  Sme správna voľba!

      Milé deviatačky a milí deviataci,

      chcete od septembra patriť medzi nás?

      Neváhajte a príďte na náš Deň otvorených dverí.

      Dátum: 16.2.2024

      Začiatok: 8,30 hod.

      Viac informácií:  klikni na priložený link

    • GREENFLUENCERI

      GREENFLUENCERI

      Naši šikovní študenti II. ročníka gymnázia sa v rámci projektu s názvom „Greenfluenceri“ snažili o zvýšenie vedomostí u svojich mladších spolužiakov zo základnej školy. V triedach na 2. stupni si vyskúšali výučbu o životnom prostredí. Žiakom odprezentovali svoje vedomosti, viedli dialóg na danú tému a pomocou kvízu deti otestovali. Pripravili si tiež praktické úlohy, napr. triedenie odpadu. Každá trieda dostala za úlohu vytvoriť si vlastnú krabicu na jednostranne použitý papier. Tento papier môžu použiť opäť, inak by skončil v odpade.

      Cieľom tejto aktivity je inšpirovať deti k ochrane životného prostredia v čo najmladšom veku.

       

    • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

      Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

      18. januára 2024 navštívili naši  tretiaci a štvrtáci  Múzeum holokaustu v SerediVďaka tejto exkurzii  si žiaci mohli rozšíriť svoje poznatky z hodín dejepisu..

       Múzeum je zriadené v autentických priestoroch bývalého koncentračného pracovného tábora. V prvej časti exkurzie sa žiaci  zúčastnili pútavej prednášky, tematicky zameranej na úteky z táborov smrti. Na mieste bývalého pracovného a koncentračného tábora mali žiaci možnosť rozšíriť si poznatky o tragédii slovenských Židov počas druhej svetovej vojny a viac precítiť, aké utrpenie prežívali. Prezreli si dobové dokumenty, fotografie, predmety súvisiace s prenasledovaním a deportáciami židovských občanov do táborov smrti. Dozvedeli sa veľa o neľahkom živote v neistote a izolácii aj o odvážnych ľuďoch, ktorí sa vzopreli zlu a podieľali sa na záchrane Židov. V exteriéri múzea  sa zastavili aj pri vagóne, ktorý slúžil na transporty a aspoň v myšlienkach si uctili obete holokaustu.

      Návšteva múzea nenechala nikoho  chladným k tragickým udalostiam histórie.  Je dôležité viesť mladých ľudí k budovaniu správneho hodnotového systému - a aj týmto spôsobom sa snažiť predchádzať tomu, aby sa tragédia, akou bol holokaust, už nikdy nezopakovala.

      Veríme, že návšteva tohto pietneho miesta prispeje k formovaniu správnych hodnotových postojov žiakov, k hlbšiemu pochopeniu nezmyselnosti a nebezpečenstva akejkoľvek formy nenávisti, intolerancie, rasizmu, extrémizmu.

    • Emma Hrašková (II.AG) víťazka okresného kola Olympiády v anglickom jazyku!

      „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom....“ Pravdivosť tejto dávnej múdrosti platí v dnešnej dobe stále viac a viac. Znalosť cudzích jazykov nám však otvára nielen bránu k múdrosti, ako hovorí Roger Bacon, anglický filozof, ale tiež nám pomáha pri otváraní nových pracovných príležitostí či kariérnom postupe, umožňuje nám nový pohľad na veci, rozširuje náš obzor, prispieva k porozumeniu medzi ľuďmi či búra bariéry pri cestovaní a spoznávaní nových kultúr.

      V stredu 17. januára 2024 sa v priestoroch Gymnázia V.P.Tótha v Martine konalo každoročné okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. OK sa mohli zúčastniť víťazi  školských kôl. V silnej konkurencii  v kategótii 2A (1. a 2. ročníky)  sa nestratila naša Emma a okresné kolo vyhrala, čím si zabezpečila postup do krajského kola.  

      Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a  držíme palce na krajskom kole olympiády v  anglickom jazyku.

    • Ples Spojenej školy

      Milí rodičia,

      srdečne Vás pozývame na Ples Spojenej školy!

      Lístky stále v predaji !

    • Pyžamový deň......

    • Novoročné prianie.....

      Novoročné prianie.....

      V roku 2024 veľa sily,
      šťastie, zdravie, aj usilovnosť.
      Veľa lásky, priateľstvo,
      nech je naše posolstvo.
      Dobrý pocit nech  nás hreje,
      to všetkým zo srdca prajeme.

    • Vianočný volejbalový turnaj......

      Vianočný volejbalový turnaj......

      Dňa 22. 12. 2023 sa na našej škole uskutočnil 5. ročník Vianočného volejbalového turnaja. V priestoroch veľkej telocvične si svoje sily zmerali 4 zúčastnené družstvá. Celú túto show otvorila naša druháčka so svojim hudobným číslom - ďakujeme.

      A samotný  turnaj sa niesol vo výbornej predvianočnej atmosfére a po dlhšom čase sa latka výkonnosti opäť posunula o level vyššie. Každý sa na tento turnaj tešil a chcel vyhrať, napriek tomu, že víťaz môže byť len jeden.  A ako to napokon dopadlo? Niektoré zápasy priniesli naozaj kvalitné športové divadlo a vo finále nechýbala ani poriadna zápletka. Z víťazstva sa napokon tešilo družstvo IV. A, ktoré vyhralo všetky zápasy, na druhom mieste skončilo družstvo III.A, ktoré v dramatickom zápase tesným rozdielom zdolalo družstvo I. A. Štvrté miesto  napokon zostalo družstvu II. A triedy. .

      Všetky družstvá si odniesli aj pekné  ceny a celkový víťaz športovú nesmrteľnosťdoživotnú slávu.  Každý sa príjemne bavil a tento turnaj nás znova dal dokopy. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie opäť o rok.           

    • Vianočné prianie....

      Krásne sviatky vianočné, plné pohody, radosti a lásky v kruhu najbližších  a v novom roku 2024 veľa zdravia a úspechov  želá                         

                                                 vedenie školy a  kolektív učiteľov GJCH 

       

    • Vianočný volejbalový turnaj....

      Dátum: 22. december 2023

      Miesto: telocvičňa

      Zraz: 7,45 hod.

      Tešíme sa na účasť všetkých tried!

    • Vianočný červený deň.......

    • Vianočný červený deň a najkrajšia vianočná trieda.....

      Vianočný červený deň a najkrajšia vianočná trieda.....

      Konečne sme sa dočkali vytúženého dňa! A viete akého? No predsa červeného. Červená farba neodlučiteľne patrí k Vianociam, preto sa celý štvrtok niesol v znamení tejto farby. Žiaci a učitelia na to nezabudli a prišli do školy oblečení len v červenom oblečení, keďže každý sa chcel stať víťazom súťaže v počte červených vecí. Zaslúžene ju však vyhrali naši prváci , ktorí získali sladkú odmenu.

      A ako dopadla súťaž o najkrajšie vyzdobenú vianočnú triedu? Jednoducho najkrajšie vyzdobená je druhácka trieda. Srdečne gratulujeme!

      Prežili sme krásny červený deň. Ďakujeme študentskému parlamentu za zorganizovanie akcie.

       

    • Turčianski siláci - súťaž.........

      Turčianski siláci - súťaž.........

      Dňa 13.12.2023 sa v priestoroch fitnescentra VONS GYM  v Martine uskutočnil 14. ročník súťaže stredoškolákov „Mladí turčianski siláci 2023“. Súťažilo sa v nasledovných disciplínach:

      1. Zhyby na hrazde podhmatom

      2. Tlak v ľahu na lavičke 60% z hmotnosti súťažiaceho

      3. Ľah – sed za 60 sekúnd

      Bonbónikom v rámci tohto športového stretnutia bola súťaž o najvypracovanejšiu postavu. 

      V ranných hodinách sme sa s 3 člennou skupinou žiakov   vybrali  do fitnescentra, aby sme si zmerali svoje sily so žiakmi iných stredných škôl. Napriek tomu, že v súťaži družstiev a jednotlivcov sme nezískali žiadne umiestnenie, v súťaži o najvypracovanejšiu postavu sme nič nenechali na náhodu. Do súťaže sa  prihlásili aj dvaja naši  študenti . Jeden z nich získal medailové umiestnenie a to žiak III.AG Róbert Vychodil.  V celkovom hodnotení získal 3. miesto. Srdečne blahoželáme a tešíme sa!

      Čo povedať na záver? Zaujímavá súťaž, stretnutie zaujímavých ľudí a hlavne veľmi dobré športové výsledky žiakov stredných škôl.  

    • Vianočná súťaž, nedajte sa zahanbiť a zapojte sa......

    • Pozvánka

      Už zajtra sa na Vás tešíme!!!

    • OKM .......

      Olympiáda kritického myslenia (OKM) je súťaž pre študentov stredných škôl, ktorá reaguje na nedostatok vzdelávania v oblasti kritického myslenia a mediálnej gramotnosti mladých ľudí. Súťaž prebieha v dvoch vekových kategóriách a v troch súťažných kolách. OKM vzniklo v roku 2021 a o rok neskôr sa do súťaže zaregistrovalo takmer 6 000 študentov z vyše 200 škôl na celom Slovensku.

      Ciele OKM sú:

      • Posilniť odolnosť voči dezinformáciám a manipulačným taktikám.
      • Rozvinúť argumentačné zručnosti mladých ľudí.
      • Zvyšovať kvalitu verejnej diskusie.
      • Naučiť mladých ľudí overovať správy a určovať dôveryhodné zdroje informácií.
      • Vytvoriť zdravé návyky pri trávení času na sociálnych sieťach.
      • Zlepšiť schopnosť korektne interpretovať dáta, štatistiky a grafy.

      Na OKM je povolené používať internet, niektoré úlohy to dokonca vyžadujú. Cieľom OKM totiž nie je mechanické memorovanie, ale rozvíjanie schopnosti vyhľadávať informácie a kriticky s nimi pracovať. Všetky zdroje použité počas súťaže musia byť uvedené pri odpovediach tak, aby bolo možné overiť ich spoľahlivosť a predísť plagiátorstvu. 

      Dňa 12. 12. 2023 sa konalo školské kolo súťaže.  Do školského kola sa prihlásilo 16 študentov nášho GJCH a zúčastnilo sa 14 študentov.  Ako sa našim darilo, či boli úspešní  a či postúpili do krajského kola? Všetko sa dozvieme v novom roku. Sľubujeme, že budeme informovať..

    Novinky

    Kontakt

    • Gymnázium Jozefa Cígera Hronského
      Ul. M. R. Štefánika 1
    • +421434282119
      +421434301491 - fax

    Fotogaléria