• William Shakespeare: HAMLET - hra o večných otázkach....
          • William Shakespeare: HAMLET - hra o večných otázkach....

          • Byť, či nebyť - kto mi odpovie, čo šľachtí ducha viac: či trpne znášať strely a šípy zlostnej Šťasteny, či pozdvihnúť zbraň proti moru bied a násilne ho zdolať?  Umrieť, spať - nič viac, a namýšľať si, že tým spánkom sa končí srdca bôľ a stovky hrôz, čo sú nám súdené; tak umrieť, spať - či v tom je méta našich túžení?....“

            Počuli sme, videli sme a hlavne boli sme v divadle .....

            27. februára sa naši prváci a druháci vybrali do Zvolena do Divadla J.G. Tajovského  na divadelné predstavenie Hamlet. Javiskové spracovanie Hamleta priniesol študentom nevšedný zážitok. Predstavenie k našej aktuálnej dobe prehovára hlbšie než mnohé súčasné dielaTematicky sa zameriava na otázky identity, generačných konfliktov, vnútornej ne/rovnováhy, vzájomnej a rešpektujúcej lásky, mocenské spory i premenlivé vnímanie hodnoty ľudského života. Slávne dielo je prepojené s našim obdobím nevšedným vizuálom a pôsobivou zvukovou kulisou.

              Je možné zachovať si v špine a marazme čistý štít? Dokáže v mravne a ideologicky toxickej realite prežiť ľudská empatia? Od mrazivého začiatku až po dynamické finále predstavenia sa študenti, ako diváci, dozvedeli  odpovede na mnohé  otázky, ktoré nie sú  adresované iba mladej generácii.

            Predstavenie zaujalo všetkých a to nielen študentov a ďakujeme CVČ KNT za pomoc a spoluprácu pri organizovaní našich aktivít. Tešíme sa, že si takúto akciu zopakujeme!

        • Prípravný kurz pre deviatakov
          • Prípravný kurz pre deviatakov

          • Milé deviatačky a milí deviataci,

            chcete od septembra patriť medzi nás? Máte strach z prijímacích skúšok?

            Neváhajte a príďte  na náš prípravný kurz pred prijímacími skúškami.

            Čo ponúkame?

            Bezplatný kurz, ktorí  vedú učitelia  GJCH v priestoroch školy.

            Kurz bude o 15:00 v dňoch 11. a  25. apríla 2024.

            V každom termíne si precvičíte matematiku (60 minút) a  slovenský jazyk a literatúru (60 minút).

            Viac informácií: klikni na priložený link

        • Mladý marketér.....
          • Mladý marketér.....

          • Láka ťa svet marketingu? Vidíš sa ako budúci social media manažér, stratég, copywriter, či napríklad grafik? Zapoj sa do súťaže Mladý marketér a skús si zmerať silu tvojich marketingových skills s ostatnými žiakmi z celého Slovenska. Okrem hodnotných cien a nových priateľstiev získaš aj cenný feedback od odborníkov. Poď si vyskúšať, aké je to pracovať na marketingovom zadaní. Témou tohto ročníka je online reklama. 

            Registrovať sa môžeš do 03. 03. 2024 na tomto linku: https://forms.gle/LHozCSHQTYdoT2CJA

             Tak čo? Budeš to ty, kto bude hrdo nosiť titul Mladý marketér 2024?

             

        •   Deň otvorených dverí opäť nesklamal......
          • Deň otvorených dverí opäť nesklamal......

          • Deň otvorených dverí sa uskutočňuje odkedy existuje naša škola. Je to možnosť, aby žiaci základných škôl mali aj praktický prehľad o tom, ako škola funguje. Po minuloročných skúsenostiach si naši učitelia a študenti pripravili aj  tento rok pre deviatakov plnohodnotné a atraktívne ukážky a prezentácie. Deviataci si prešli všetky učebne a triedy a mali možnosť vidieť presne to, čo sa za celé štyri roky na našej škole môžu naučiť.

            Na DOD - 16. februára 2024 prišlo  45 žiakov 9. ročníka, niektorí boli aj v sprievode rodičov. Najviac ich zaujali chemické, biologické, fyzikálne pokusy a programovanie. V spleti aktivít sa nestratili ani cudzie jazyky, geografia, informatika a dejepis so svojimi prezentáciami. Nesklamal ani internetový časopis „Macejko“ a študentská rada, ktorej členovia informovali o aktivitách, ktoré organizujú pre našich študentov. Jedným slovom tento deň sa vydaril a všetci sme si ho užili a už teraz sa tešíme na budúci rok. 

            Ďakujeme, všetkým učiteľom a študentom za pomoc a zorganizovanie tejto akcie.

            Pre deviatakov je veľmi ťažká a dôležitá správna voľba strednej školy a my všetci veríme, že naša škola sa deviatakom natoľko zapáčila, že sa od budúceho roka stanú jej súčasťou.

             

        • Lyžiarsky  kurz
          • Lyžiarsky kurz

          • „Keď nevyskúšaš, tak nevieš“  - heslo nášho lyžiarskeho kurzu.

            V dňoch 05. – 09. februára 2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik, ktorého sa zúčastnili žiaci 2.  a  3. ročníka našej školy. Lyžiarsky výcvik sa uskutočnil v lyžiarskom stredisku Zuberec – Janovky  s náročnými lyžiarskymi podmienkami a nevyspytateľným počasím. Žiaci si okrem lyžiarskych vedomostí a zručnosti odniesli domov aj množstvo skvelých zážitkov. Okrem lyžiarskeho výcviku mohli upevňovať a utužovať medziročníkové vzťahy a vo voľnom čase sa venovať spoločným aktivitám, ktoré sa organizovali v spolupráci s vyučujúcimi. Keďže v tomto lyžiarskom stredisku bolo niekoľko ďalších ZŠ a SŠ, tak  si mohli  na svahu porovnať svoje lyžiarske schopnosti  s ostatnými a zároveň nadviazať nové priateľstvá.Týždeň ubehol ako voda, lyžiari sa zdokonalili v lyžovaní, nelyžiari sa naučili lyžovať. Z lyžiarskeho výcviku  si všetci odniesli nové poznatky, skúsenosti a nezabudnuteľné zážitky.

            .  Pevne veríme, že všetci zúčastnení sa budú lyžovaniu venovať aj naďalej, a že ich záujem o lyžovanie neskončí týmto výcvikom. 

            Na záver by sme chceli vyzdvihnúť ubytovanie a kvalitné stravovanie v ubytovni Pod Grapou a poďakovať CVČ KNT za zabezpečenie dopravy.

            A my môžeme spokojne skonštatovať, že sme vyskúšali a vieme. Ďakujeme!