• GIRLS DAY vo firme Siemens-healthineers
          • GIRLS DAY vo firme Siemens-healthineers

          • Dátum 25.04.2024 je venovaný práve dievčatám, aby im priblížil IT sektor a možnosti štúdia, prácu a podnikanie v tejto oblasti.

            Tento rok dievčatá z II.A triedy navštívili firmu Siemens v Žiline, ktorá sa podieľa na vývoji kódu pre medicínsku techniku. Na stretnutí sa dozvedeli nové informácie o fungovaní IT firmy, zamestnanci im porozprávali svoje príbehy, ako sa k technológiam dostali a sprevádzali ich pracovnými miestnosťami s výkladom a ukážkami napr. vývojom softvéru.
            Toto všetko bolo doplnené aj o aktivity, pri ktorých dievčatá zistili, čo všetko obnáša pozícia IT analytičky. Celý program bol veľmi zaujímavý, dievčatá boli obohatené o nové vedomosti.
            Firme Siemens ďakujeme za takúto možnosť. Možno sa niektorá z dievčat rozhodne pokračovať v štúdiu práve týmto smerom.

          • Skrátenie vyučovania

          • Riaditeľka Spojenej školy na Ulici M. R. Štefánika 1 vo Vrútkach

            oznamuje,

            že  vzhľadom  na  absolvovanie  vzdelávania  pedagógov  základnej  školy a  gymnázia  podľa §79 ods.3 Zákona č.138/2019 Z.z., bude 30.04.2024 z organizačných dôvodov vyučovanie končiť o 11:25 hod.

             

            Mgr. Lenka Šluchová

            riaditeľka školy

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Aj Zem má svoj sviatok, každoročne ho slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktoré ohrozujú ľudstvo aj našu planétu. 

            Pri príležitosti Dňa Zeme sa naši študenti gymnázia rozhodli prispieť k ochrane životného prostredia, a to tak, že v areáli školy vysadili stromy. Ich iniciatíva je obdivuhodná a ukazuje, že každý môže mať pozitívny vplyv na našu planétu. Vysádzanie stromov je dôležité, pretože stromy nám poskytujú kyslík, čistia vzduch a zabraňujú erózii pôdy. Týmto jednoduchým činom študenti prejavili svoj záujem o prírodu a prispeli k udržateľnosti nášho prostredia pre budúce generácie. Je skvelé vidieť, ako sa mladí ľudia angažujú v ochrane životného prostredia a robia pozitívne zmeny a teší nás, že každá trieda má svoj strom o ktorý sa bude zodpovedne starať. 

            Študentská rada ďakuje všetkým študentom, ktorí sa dobrovoľne zapojili !

             

             

        • Protidrogová osveta pre žiakov stredných škôl v ÚVTOS  pre mladistvých Sučany
          • Protidrogová osveta pre žiakov stredných škôl v ÚVTOS pre mladistvých Sučany

          • Dňa 18.4.2024 sa na pôde ÚVTOS pre mladistvých Sučany konala beseda so žiakmi gymnázií. Naše gymnázium vycestovalo do susednej obce so žiakmi tretieho ročníka. Hlavná myšlienka tejto akcie bola zameraná na prevenciu v rámci kriminálnej činnosti v oblasti užívania a obchodovania s drogami, omamnými a inými psychotropnými látkami.
            V úvode privítal všetkých prítomných riaditeľ ústavu. Predstavil prítomnú prokurátorku z Okresnej prokuratúry Martin, preventistku Okresného riaditeľstva PZ v Martine a vedúceho oddelenia výkonu trestu ÚVTOS v Sučanoch.
            V rámci akcie boli študenti informovaní o rôznych typoch drog a návykových látkach, o trestno-právnej zodpovednosti pri užívaní, výrobe ako aj distribúcií drog a iných omamným látok. Študentom bola priblížená modelová situácia vyšetrovacieho procesu, ako aj samotného súdneho konania po vznesení obvinenia. V závere im bola predstavená história ústavu, kultúrna a osvetová činnosť, ktorá je poskytovaná mladistvým v ústave, ako aj možnosti vzdelávania a pracovného zaradenia. V závere bol program obohatený o besedu s odsúdeným, ktorý bol do ústavu umiestnený práve pre užívanie drog. Pri prezentácií svojho životného príbehu sa snažil prítomným porozprávať svoj príbeh o tom, ako mu drogy ovplyvnili život. Rozprával tiež o tom, ako si predstavuje svoj život pre prepustení na slobodu.
            Čo dodať na záver? Uvedená akcia bola veľmi zaujímavou a dúfajme, že pre prítomných študentov aj poučnou natoľko, že sa kvôli drogám, prípadne inej trestnej činnosti nedostanú do Ústavu výkonu trestu odňatia slobody pre mladistvých
            Sučany.

        • Oznam
          • Oznam

          • Dňa 09.04. 2024  o 16:30 - sa uskutočnia triedne schôdze rodičovského združenia + konzultácie s jednotlivými vyučujúcimi.

            Program: 16:30 - 16:45 - krátke triedne RZ

                             16:45 - 17:30 - konzultácie podľa harmonogramu

            Účasť nutná!