• Emma Hrašková (II.AG) víťazka okresného kola Olympiády v anglickom jazyku!

      „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom....“ Pravdivosť tejto dávnej múdrosti platí v dnešnej dobe stále viac a viac. Znalosť cudzích jazykov nám však otvára nielen bránu k múdrosti, ako hovorí Roger Bacon, anglický filozof, ale tiež nám pomáha pri otváraní nových pracovných príležitostí či kariérnom postupe, umožňuje nám nový pohľad na veci, rozširuje náš obzor, prispieva k porozumeniu medzi ľuďmi či búra bariéry pri cestovaní a spoznávaní nových kultúr.

      V stredu 17. januára 2024 sa v priestoroch Gymnázia V.P.Tótha v Martine konalo každoročné okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. OK sa mohli zúčastniť víťazi  školských kôl. V silnej konkurencii  v kategótii 2A (1. a 2. ročníky)  sa nestratila naša Emma a okresné kolo vyhrala, čím si zabezpečila postup do krajského kola.  

      Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a  držíme palce na krajskom kole olympiády v  anglickom jazyku.

    • Ples Spojenej školy

      Milí rodičia,

      srdečne Vás pozývame na Ples Spojenej školy!

      Lístky stále v predaji !

    • Pyžamový deň......

    • Novoročné prianie.....

      Novoročné prianie.....

      V roku 2024 veľa sily,
      šťastie, zdravie, aj usilovnosť.
      Veľa lásky, priateľstvo,
      nech je naše posolstvo.
      Dobrý pocit nech  nás hreje,
      to všetkým zo srdca prajeme.

    • Vianočný volejbalový turnaj......

      Vianočný volejbalový turnaj......

      Dňa 22. 12. 2023 sa na našej škole uskutočnil 5. ročník Vianočného volejbalového turnaja. V priestoroch veľkej telocvične si svoje sily zmerali 4 zúčastnené družstvá. Celú túto show otvorila naša druháčka so svojim hudobným číslom - ďakujeme.

      A samotný  turnaj sa niesol vo výbornej predvianočnej atmosfére a po dlhšom čase sa latka výkonnosti opäť posunula o level vyššie. Každý sa na tento turnaj tešil a chcel vyhrať, napriek tomu, že víťaz môže byť len jeden.  A ako to napokon dopadlo? Niektoré zápasy priniesli naozaj kvalitné športové divadlo a vo finále nechýbala ani poriadna zápletka. Z víťazstva sa napokon tešilo družstvo IV. A, ktoré vyhralo všetky zápasy, na druhom mieste skončilo družstvo III.A, ktoré v dramatickom zápase tesným rozdielom zdolalo družstvo I. A. Štvrté miesto  napokon zostalo družstvu II. A triedy. .

      Všetky družstvá si odniesli aj pekné  ceny a celkový víťaz športovú nesmrteľnosťdoživotnú slávu.  Každý sa príjemne bavil a tento turnaj nás znova dal dokopy. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie opäť o rok.           

    • Vianočné prianie....

      Krásne sviatky vianočné, plné pohody, radosti a lásky v kruhu najbližších  a v novom roku 2024 veľa zdravia a úspechov  želá                         

                                                 vedenie školy a  kolektív učiteľov GJCH 

       

    • Vianočný volejbalový turnaj....

      Dátum: 22. december 2023

      Miesto: telocvičňa

      Zraz: 7,45 hod.

      Tešíme sa na účasť všetkých tried!

    • Vianočný červený deň.......

    • Vianočný červený deň a najkrajšia vianočná trieda.....

      Vianočný červený deň a najkrajšia vianočná trieda.....

      Konečne sme sa dočkali vytúženého dňa! A viete akého? No predsa červeného. Červená farba neodlučiteľne patrí k Vianociam, preto sa celý štvrtok niesol v znamení tejto farby. Žiaci a učitelia na to nezabudli a prišli do školy oblečení len v červenom oblečení, keďže každý sa chcel stať víťazom súťaže v počte červených vecí. Zaslúžene ju však vyhrali naši prváci , ktorí získali sladkú odmenu.

      A ako dopadla súťaž o najkrajšie vyzdobenú vianočnú triedu? Jednoducho najkrajšie vyzdobená je druhácka trieda. Srdečne gratulujeme!

      Prežili sme krásny červený deň. Ďakujeme študentskému parlamentu za zorganizovanie akcie.

       

    • Turčianski siláci - súťaž.........

      Turčianski siláci - súťaž.........

      Dňa 13.12.2023 sa v priestoroch fitnescentra VONS GYM  v Martine uskutočnil 14. ročník súťaže stredoškolákov „Mladí turčianski siláci 2023“. Súťažilo sa v nasledovných disciplínach:

      1. Zhyby na hrazde podhmatom

      2. Tlak v ľahu na lavičke 60% z hmotnosti súťažiaceho

      3. Ľah – sed za 60 sekúnd

      Bonbónikom v rámci tohto športového stretnutia bola súťaž o najvypracovanejšiu postavu. 

      V ranných hodinách sme sa s 3 člennou skupinou žiakov   vybrali  do fitnescentra, aby sme si zmerali svoje sily so žiakmi iných stredných škôl. Napriek tomu, že v súťaži družstiev a jednotlivcov sme nezískali žiadne umiestnenie, v súťaži o najvypracovanejšiu postavu sme nič nenechali na náhodu. Do súťaže sa  prihlásili aj dvaja naši  študenti . Jeden z nich získal medailové umiestnenie a to žiak III.AG Róbert Vychodil.  V celkovom hodnotení získal 3. miesto. Srdečne blahoželáme a tešíme sa!

      Čo povedať na záver? Zaujímavá súťaž, stretnutie zaujímavých ľudí a hlavne veľmi dobré športové výsledky žiakov stredných škôl.  

    • Vianočná súťaž, nedajte sa zahanbiť a zapojte sa......

    • Pozvánka

      Už zajtra sa na Vás tešíme!!!

    • OKM .......

      Olympiáda kritického myslenia (OKM) je súťaž pre študentov stredných škôl, ktorá reaguje na nedostatok vzdelávania v oblasti kritického myslenia a mediálnej gramotnosti mladých ľudí. Súťaž prebieha v dvoch vekových kategóriách a v troch súťažných kolách. OKM vzniklo v roku 2021 a o rok neskôr sa do súťaže zaregistrovalo takmer 6 000 študentov z vyše 200 škôl na celom Slovensku.

      Ciele OKM sú:

      • Posilniť odolnosť voči dezinformáciám a manipulačným taktikám.
      • Rozvinúť argumentačné zručnosti mladých ľudí.
      • Zvyšovať kvalitu verejnej diskusie.
      • Naučiť mladých ľudí overovať správy a určovať dôveryhodné zdroje informácií.
      • Vytvoriť zdravé návyky pri trávení času na sociálnych sieťach.
      • Zlepšiť schopnosť korektne interpretovať dáta, štatistiky a grafy.

      Na OKM je povolené používať internet, niektoré úlohy to dokonca vyžadujú. Cieľom OKM totiž nie je mechanické memorovanie, ale rozvíjanie schopnosti vyhľadávať informácie a kriticky s nimi pracovať. Všetky zdroje použité počas súťaže musia byť uvedené pri odpovediach tak, aby bolo možné overiť ich spoľahlivosť a predísť plagiátorstvu. 

      Dňa 12. 12. 2023 sa konalo školské kolo súťaže.  Do školského kola sa prihlásilo 16 študentov nášho GJCH a zúčastnilo sa 14 študentov.  Ako sa našim darilo, či boli úspešní  a či postúpili do krajského kola? Všetko sa dozvieme v novom roku. Sľubujeme, že budeme informovať..

    • Pygmalion - divadelné predstavenie v anglickom jazyku....

      George Bernard Shaw: PYGMALION

      Ako každoročne, aj tento december sme zorganizovali návštevu divadelného predstavenia  a dňa 6. 12. 2023 sme navštívili Dom odborov v Žiline. Pygmalion v anglickom jazyku si pozreli vybraní žiaci z I. až IV. ročníka.
      Počas takmer dvoch hodín sa žiaci ponorili do problémov chudobnej mladej ženy z londýnskeho trhoviska Covent Garden. Sledovali  jej premenu z jednoduchej a prostorekej predavačky kvetín na dámu, ktorá dokáže kultivovane komunikovať a správať sa na úrovni vojvodkyne aj na bále v Buckinghamskom paláci.
      Krásna angličtina s ukážkami londýnskeho dialektu,  ako aj vynikajúce herecké výkony a dômyselné dynamické scénické stvárnenie - pre  našich žiakov určite zážitok, ktorý je nezabudnuteľný. Odporúčame každému.

      Ďakujeme rodičovskému združeniu za pekný darček od Mikuláša a zakúpenie lístkov na predstavenie.

       

    • Mikulášsky deň na GJCH ........

      Mikulášsky deň na GJCH ........

      V stredu ráno 6. decembra po ročnej  prestávke do našej školy opäť zavítal svätý Mikuláš spolu s anjelomčertom. Mikuláš a jeho pomocníci  obchádzali triedy  a obdarovávali žiakov sladkosťami. Celý deň sa niesol vo sviatočnej nálade .Každý žiak pred prevzatím balíčka, musel sa prezentovať pesničkou, koledou, alebo vtipom. Z niektorých to liezlo veľmi ťažko, no niektorí žiaci prekvapili a pobavili ostatných. Najkrajším prejavom sa prezentovali naši prváci , ktorí zaspievali peknú koledu.Deň sv. Mikuláša vniesol medzi školské lavice prvý silnejší vánok sviatočnej adventnej nálady, ktorá na našej škole panuje už od začiatku adventu a vyvrcholí vianočnými sviatkami. Medzitým však bude tento sviatočný adventný čas na našej škole popretkávaný ešte množstvom akcií, ktoré sa budú snažiť čaro tohto obdobia stále viac umocňovať.

    • Výstava ľudského tela Body Worlds.....

      Výstava ľudského tela Body Worlds.....

      Naši druháci a tretiaci sa spoločne s mladšími spolužiakmi zo základnej školy zúčastnili výstavy s názvom: Body Worlds. V utorok – 5.12. 2023 – sa vybrali autobusom do Bratislavy. V Bratislave  výstava s ľudskými telami nebola po prvý raz. Výstavný projekt našich žiakov novým spôsobom previedol  svetom anatómie, fyziológie a zdravia, a to prostredníctvom skutočných ľudských tiel. Oboznámili sa podrobne so sústavami človeka a zistili o sebe mnoho zaujímavostí. Mali možnosť vidieť sústavy ľudských orgánov z rôznych uhlov v životnej veľkosti omnoho podrobnejšie ako v akejkoľvek papierovej učebnici. Cieľom tejto výstavy je podporovať uvedomelú životosprávu, venovať väčšiu pozornosť zdraviu, rozpoznať svoj fyzický potenciál a zároveň obmedzenia, a tiež premýšľať o tom, čo vlastne znamená byť človekom.

      Reakcia žiakov?  Jednoducho bol to zaujímavý deň, plný nových zážitkov, nových poznatkov a aj nových vedomostí.   

    • „Greenfluenceri a energia“

      „Greenfluenceri a energia“

      Sme veľmi radi, že na škole máme študentov, ktorým nie je ľahostajný osud našej planéty. Tento školský rok sa študenti II.A triedy zapojili do súťaže, ktorej cieľom je inšpirovať mladých ľudí k hľadaniu udržateľných riešení v oblasti životného prostredia a podporiť korektné šírenie informácií medzi mládežou a širokou verejnosťou s využitím sociálnych sietí.
      V utorok 28.11.2023 sme sa celý súťažný tím zúčastnili Webináru na témy Sociálne siete a Kritické myslenie. Lektori viedli školenie formou vzájomnej interakcie, kde sme sa všetci aktívne zapájali a vyjadrovali. Stretnutie celému tímu prinieslo nové vedomosti, nápady a v neposlednom rade dobrý pocit zo školenia, na ktorom neboli sme len pasívnymi prijímateľmi informácií.

      Realizácia našich plánov prebehne v apríli 2024. Máme už teraz veľa nápadov, ako nájsť udržateľné riešenia v oblasti životného prostredia.
      Dúfajme, že sa nám podarí niektorý z nich zrealizovať.

    • Viete koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

      Viete koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

      Poďakovanie

      Srdečne by sme sa chceli poďakovať našim žiakom a Študentskému parlamentu, ktorí sa nezištne  zapojili do zbierky pre domovy dôchodcov,  do akcie s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“.
      Počas mesiaca november sa postupne naplnilo niekoľko krabíc plných krásnych darčekov, ktoré potešia našich seniorov. Naši  žiaci vyzbierali 15 „krabíc lásky“. Boli sme všetci veľmi milo prekvapení empatiou žiakov, ktorí ani v týchto neľahkých časoch nezabudli na tých najzraniteľnejších – našich starkých.  Medzi rôznymi šálkami, šálmi, ponožkami, sladkými dobrotami, knihami, krížovkami a pozdravmi je v každom darčeku zabalený aj pocit,že na nich niekto myslí ❤️.

      Všetkým Vám, ktorí ste sa zapojili, patrí veľká vďaka.

       


       

    • Aktívna škola

      Projekt ,, Aktívna škola „

      Aktívna škola je projekt MŠVVaŠ SR, ktorý reaguje na celospoločenský problém nedostatku pohybu a s ním súvisiaci rastúci trend obezity, chronických neprenosných ochorení a duševného zdravia. Hlavným cieľom projektu je zvýšiť kvantitu a kvalitu pohybových aktivít žiakov a žiačok na základných a stredných školách. 

      Naša škola spĺňala požiadavky na základe vypočítaného skóre a získali sme tak právo označenia Aktívna škola.

      viac info : http://www.aktivnaskola.sk/

       

    • Aj my máme expertov!

      Aj my máme expertov!

      28. novembra 2023 sa 16 žiakov našej školy zúčastnilo celoslovenskej vedomostnej súťaže EXPERT geniality show. Zo šiestich ponúkaných tém si vybrali dve, ktoré ich bavia. Predviedli v nich svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie i správny úsudok riešením zaujímavých a netradičných úloh. Prvé čiastočné výsledky sa dozvedia krátko pred Vianocami a všetci veríme, že to bude prvý pekný vianočný darček pre nich a pre ich rodičov i učiteľov. 

    Novinky

    Kontakt

    • Gymnázium Jozefa Cígera Hronského
      Ulica M. R. Štefánika 1, 038 61 Vrútky
    • +421434282119
      +421434301491 - fax

    Fotogaléria