• Mladý digitálny Európan 2023
          • Mladý digitálny Európan 2023

          • Dňa 10.05.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže s názvom Mladý digitálny Európan pod zastúpením Európskej komisie v spolupráci s Národným inštitútom vzdelávania a Prešovskou univerzitou. Cieľom súťaže je preveriť vedomosti mladých ľudí z oblasti histórie a súčasnosti EÚ.

            Do online súťaže sa zapojili 3 študenti z II.A triedy 3 študenti z III.A triedy. V školskom kole dosiahol najvyšší počet bodov študent Matúš Jablonský z III.A triedy s úspešnosťou 93,3%.

        • Slávnostná rozlúčka s maturantmi
          • Slávnostná rozlúčka s maturantmi

          • Piatkové predpoludnie, dňa 12.05.2023 bolo pre našich tohtoročných  maturantov posledným, pretože pred samotnou ústnou maturitnou skúškou prišli naposledy do školy, rozlúčiť sa so svojimi učiteľmi a mladšími spolužiakmi.

            Slávnostná rozlúčka sa začala v školskej telocvični,  kde vo  svojom príhovore poďakovali svojej triednej učiteľke, pani riaditeľke a celému pedagogickému zboru za obetavosť, cenné rady a vedomosti, ktoré sa učitelia počas celých štyroch  rokov snažili žiakom predať.

            Po príhovore zaznela pre maturantov študentská hymna Gaudeamus igitur. Hneď po odznení posledných tónov sa mikrofónu zhostila pani riaditeľka , ktorá žiakom popriala veľa úspechov nielen pri zvládnutí maturitnej skúšky, ale i v ich ďalšom osobnom či pracovnom živote.  Na záver pani riaditeľka spoločne s pani zástupkyňou vyhodnotili a ocenili študentov 4. ročníka, ktorí počas štyroch rokov dosahovali vynikajúce študijné výsledky a reprezentovali školu v športe.

            Prajeme  našim maturantom veľa šťastia a úspechov pri skúške dospelosti.

        • Geograficko - biologická terénna prax
          • Geograficko - biologická terénna prax

          • Terénna prax  je veľmi obľúbenou zážitkovou aktivitou, ktorú realizujeme na škole už dlhú dobu.  Terénna prax je povinná pre všetkých študentov prvého ročníka.

            Dňa 4.5.2023 sa všetci žiaci prvého ročníka zúčastnili terénnej praxe s biologicko-geografickým zameraním. Terénna prax bola organizovaná p. učiteľkami biológie a geografie.  Táto akcia sa uskutočnila na Štrbskom plese, kde vyučujúce podali žiakom pútavý výklad plný zaujímavosti, týkajúcich sa geografických a biologických vlastností danej oblasti.

             Žiaci ocenili výber miesta pre terénnu prax a zhotovili si množstvo fotiek, tie spolu s informáciami,  ktoré získali využijú pri tvorbe projektov.


             

        • Exkurzia z umenia a kultúry a biológie
          • Exkurzia z umenia a kultúry a biológie

          • Dňa 22.4.2023 sa uskutočnila exkurzia vo Zvolene. Exkurzie sa zúčastnili žiaci prvého ročníka a seminaristi z biológie.  Cieľom exkurzie bolo navštíviť  zámok a tropickú kontaktnú zoo.
            Na zámku žiaci absolvovali pútavú prednášku, na ktorej  sa cez maľby a umenie dozvedeli celú  históriu zámku. V zoo žiaci mali možnosť získať nové  poznatky o tropických plazoch.

             Exkurzia vďaka svojej rozmanitosti mala medzi žiakmi veľký úspech.