• Oznam-rúška/respirátory v škole.
          • Oznam-rúška/respirátory v škole.

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

            Tieto informácie a zmeny budú detailnejšie popisované v manuáli ŠKOLSKÝ SEMAFOR. 

            O všetkých zmenách Vás budeme informovať .

            Vedenie školy

          • Okresné kolo v bedmintone študentov SŠ.

          • Dňa 7.4.2022 sa po dlhej covidovej prestávke uskutočnilo Okresné kolo v bedmintone študentov SŠ. Na tomto podujatí našu školu reprezentovalo jedno družstvo študentiek v zložení Natália Jursová a Júlia Juríková a dve družstvá študentov v zložení Ján Mužila a Samuel Húska a Adam Lilge a Michal Bartejs. V kategórii chlapcov bojovalo 12 družstiev a v kategórii dievčat 6 družstiev. Všetci odohrali množstvo zápasov, štvorhry aj dvojry.  Hoci sme sa neumiestnili a zo skupín nepostúpili do finále, chalani a baby podali super výkony. Domov si odniesli množstvo hráčskych skúseností.  Verím, že nás opäť budú reprezentovať aj v budúcom školskom roku. Všetkým zúčastneným ďakujem.

            Mgr. Alena Sereková, vyučujúca TŠV

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v bedmintone študentov SŠ. .

        •     Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy
          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka - v module Žiadosti/ Vyhlásenia v Edupage.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa. 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka je k dispozícii na vrátnici alebo tu: 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti študenta  okrem Edupage je k dispozícii na vrátnici alebo tu:

             

             

             

        • Záujmová činnosť - krúžky - v čiernom okrese
          • Záujmová činnosť - krúžky - v čiernom okrese

          • Centrum voľného času Domino a vedenie školy, oznamuje členom záujmových útvarov, že záujmová činnosť sa môže realizovať od 1. 11. 2021 v súlade s podmienkami Školského semaforu a COVID AUTOMAT-u pre okres Martin a CVČ a na základe konzultácie s RÚVZ v Martine len dištančne. 

          • Zahlasujte za našu školu.

          • Milí rodičia, starí rodičia, žiaci, študenti a priatelia školy,  naša škola sa zapojila do súťaže O2 Športová akadémia Mateja Tótha.Nedostatok pohybu u detí je čoraz väčší problém. Riešením je O2 Športová akadémia Mateja Tótha, ktorú môžeme tento rok vybojovať pre naše deti. Hlasujte každý deň za našu základnú školu. Aj vy totiž svojim hlasom rozhodnete, v ktorých školách sa deti rozhýbu pod vedením olympijského víťaza Mateja Tótha.Hlasovať môžete na: https://www.akademia.o2.sk/hlasovanie/10803

            Ak pôjdete cez: www.soda.o2.sk -  kategória Pohyb - rozkliknete si článok - Riaditelia O2 Športovej akadémie Mateja Tótha: Chceme, aby každé dieťa dostalo šancu vyhrať olympiádu - prerolujete sa na koniec - ukáže sa Vám oknienko získajte bonusový hlas, vtedy môžete dať škole až 2 hlasy denne naraz :) 

            Ďakujeme za každý hlas. 

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • sa uskutoční  2. septembra 2021 (vo štvrtok) so začiatkom o 8.00 hod.v kmeňových triedach. Do budovy školy vstupujú  žiaci vchodom C - pri telocvični, v rúškach (resp. iným prekrytím horných dýchacích ciest) a použijú dezinfekciu rúk.   Po slávnostnom otvorení školského roka žiaci budú mať triednické hodiny so svojimi triednymi učiteľmi, ktoré budú trvať  do 10:00. 

            Viac informácií nájdete v prílohe:

          • Informácie k začiatku nového školského roka

          • Školský rok 2021/2022 začína 02.09.2021. 

            Podmienky vstupu do školy:

            - vyhlásenie o bezpríznakovosti (žiak donesie vyplnené a podpísané tlačivo, alebo rodič pošle elektronicky cez Edupage triednemu učiteľovi),

            - prekrytie horných dýchacích ciest.

            Tešíme sa na Vás!                                                                                     

                                                                                   Vedenie školy.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v Edupage, v module "Žiadosti/Vyhlásenia" boli doplnené tri nové elektronické tlačivá:

            - Vyhlásenie o bezpríznakovosti

            - Oznámenie o výnimke z karantény

            - Čestné vyhlásenie k samoodberu.

          • Záver školského roka 2020/2021.

          • 30. júna skončil ďalší netradičný školský rok, ktorý sme väčšiu časť  realizovali formou dištančného vzdelávania - netradičného vyučovania bez osobnej prítomnosti učiteľa i žiaka. Teší nás, že všetci dištančné vzdelávanie zvládli, a vo väčšine prípadov so cťou. Množstvo nových vedomostí, zručností, skúseností a zážitkov treba spracovať a uložiť ich. A  na to všetci potrebujeme čas, čas prázdnin. Tento čas je pred nami a my  všetkým prajeme veľa pekných prázdninových dní, krásne zážitky, relax, oddych  a zaslúžené leňošenie.

             

          • Základné informácie pre prijímanie uchádzačov do 1. ročníka denného štúdia pre školský rok 2021/2022 v ďalšom termíne na nenaplnený počet miest

          •     

            1. Prijímanie uchádzačov do ročníka sa uskutoční v zmysle § 65 ods. 2 a v súlade s paragrafmi  o prijímaní na vzdelávanie v stredných školách zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove  a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších  predpisov a v zmysle Rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu. 

            2. Prijímacia skúška sa uskutoční v termíne 22. 06. 2021 (utorok) o 9:00hod

            3. Odbor

                7902J00 – gymnázium

                 Dĺžka štúdia: 4 roky

             

            4. Ministerstvo školstva určuje profilové predmety na prijímacej skúške: slovenský jazyk  a literatúra a matematika

             

            5. Prihlášky je potrebné doručiť na riaditeľstvo Spojenej školy, Ul. M. R. Štefánika 1, Vrútky do 14. 06. 2021. 

              6.   Pozvánky na prijímaciu skúšku odošle riaditeľstvo školy najneskôr do 15. 06. 2021. 

            7. V zmysle Školského vzdelávacieho programu môžeme prijímať žiakov s vývinovými  poruchami učenia, žiakov s telesným postihnutím, žiakov s poruchami aktivity a pozornosti  a žiakov s poruchami správania. 

            8. Žiakom so zdravotným znevýhodnením bude umožnené vykonať prijímaciu skúšku  s upravenými podmienkami s prihliadnutím na ich zdravotné znevýhodnenie na základe  písomnej žiadosti zákonného zástupcu so správou zo špeciálnopedagogického vyšetrenia,  ktorú je potrebné doručiť na sekretariát školy najneskôr 3 dni pred termínom konania  prijímacej skúšky.

            9. Pre uchádzačov platia pôvodné kritéria – Kritéria vyhlásené pre prvé kolo prijímacích skúšok, ktoré sa nachádzajú na webovej stránke školy v kolónke Prijímacie skúšky.

            10. Uchádzačov budeme prostredníctvom Edupage informovať o ďalšom postupe druhého kola prijímacích skúšok.

             

                                                                                                             Mgr. Beata Tomčíková

          • Vážení rodičia, milí študenti!

          • Riaditeľstvo Spojenej školy, Ul. M. R. Štefánika 1 vo Vrútkach oznamuje, že škola je naďalej zavretá na základe rozhodnutia RÚVZ v Martine a zriaďovateľa Mesto Vrútky.

                      Od 15. 03. do 19. 03. 2021 sa všetci  študenti

               Gymnázia J. C. Hronského naďalej vzdelávajú dištančne.

            Sledujte všetky dostupné zdroje školy, kde Vám zverejníme ďalšie oznamy.

                    Ďakujeme za pochopenie.

                    Buďme hlavne zdraví a zodpovední.